Wangjing B-15 Project

北京利星行中心

Wangjing B-15 Project

北京利星行中心
(with Kengo Kuma and Associates)

Wangjing is a district near Beijing Airport, for which we were tasked with the development of a new complex. We took a hint from the style of Sanheyuan, a traditional Chinese house with a courtyard open to one side. We arranged the hotel and the office buildings in the shape of C and named the inner courtyard “Urban Forest” creating an open oasis for the public in Beijing, where green space is not prevalent.

Within the hotel (Hyatt Regency Beijing Wangjing), which is also based on Sanheuyuan, we planted bamboo in the open-air atrium at the heart, surrounded by the rooms of different programs. We aimed for a hotel which offers a quiet, natural atmosphere within the busy urban environment.

Location:                 

Beijing, China

Program:               

Office,  Commercial, Hotel

Status:                   

Completed

Year:                       

2018

Site Area:               

Above ground:181,115 m2  

Below ground:136,000 m2  

(Hotel part:50,000 m2 )


Design Team:       

(with Kengo Kuma and Associates)

Nahoko Yoshii,  Kenneth Wong, Huishan He,  Liqiao Zhang, Yihang Zhang,

 

©Photography by Jonathan Leijonhufvud

© 2019 by DNC Design Studio