The Ring

Lighthouse Hotel & Conservation Centre

The fundamental concept behind "The Ring" is to preserve and promote the historic lighthouse of Murro di Porco.

 

Noticeably visible in the form of a looping walkway, the ring is much more than an eccentric pathway meandering across the rocky site. It is a collection of strategies executed through the medium of architecture.

 

The project compliments the main concept via: respecting historic values; introduction and promotion of tourism; provision of leisure activities and supplementing amenities; create and promote conservation awareness; and through the exploration of expandability to benefit a broader community.

Location:             

Capo Murro di Porco, Italy

Program:             

Hotel, Conservation Centre

Status:                 

Finalist, Young Architects Competition

Year:                     

2016


Design Team:     

Kenneth Wong,

Cyrus Wong, 

Adrian Yau,

Bianca Dorbu

© 2019 by DNC Design Studio